Tervehdys!

Aloitin tämän kirjoittamisen koska huomasin nyt matkatessa Manchesterissä, että netistä löytyy hyvin vähän tietoa siitä mitä kannattaisi nähdä tai kokea tästä suuresta kaupungista. En voi myöskään kieltää sitä etteikö se olisi aiheuttanut minulle myös hieman ylimäärästä aikaa parin viikon matkalleni, mutta tästä tämä luppoaja täyttö lähtee. Tervetuloa matkalleni mukaan!

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Saapuminen

7. Helmikuuta

Herätys kello viiden aikaan aamulla ja lähtö Helsinki-Vantaan lentokentälle, suuntana Manchester. Jännitys oli melkein sietämätön. Ensimmäistä kertaa elämässäni suuntaan kohti uusia kokemuksia YKSIN. Tässä vaiheessa olisi varmaankin hyvä kertoa jotain itsestäni.

Olen parikymppinen tyttö, joka suoritti lukion kohtuullisin arvosanoin ja suuntasi suoraa työelämään. En tiennyt mitä halusin tehdä työkseni ja en suoraan sanottuna tiedä vieläkään. Parin vuoden jälkeen kahvilan tiskin takana hymyilemisestä tuli loppu kun kaksi viikkoa sitten irtisanoin itseni ja varasin matkan Iso-Britanniaan. Minulla on aina ollut palava halu matkailla ja nähdä maailmaa, joten vihdoinki päätin toteuttaa unelmaani.

Odottamassa lentokoneeseen
pääsyä

Täällä sitä nyt sitten ollaan. Lento meni hyvin. Kesti suunnilleen sen kolme tuntia. Lentomatkoista nautin aina tarjoilusta mikä tällä kertaa oli ihan maukas täysjyväsämpylä, appelsiini mehua ja kahvia. Kahvi maistuu aina mielestäni lentokoneessa jotenkin paremmalta en tiedä mistä se johtuu. Olen kuullut myös sellaisen utopisen väitteen, että alkoholi nousee päähän helpommin lentokoneessa. En tiedä kuinka totta se on, mutta hauska ajatus mielestäni.

Manchesterin lentokentällä tajusin, että olen lähtenyt ihan ummikkona matkaan. Minulla ei ollut mitään hajua paljonko yksi euro oli punnissa tai mitä ihmettä tulen tekemään tässä uudessa kaupungissa. Voin antaa vinkin, että näitä asioita kannattaa miettiä ennen matkalle lähtöä.

Ikkunani näkymä
Kumminkin! Asun siis tällähetkellä yksin paritalon puolikkaassa 3 kilometrin päästä ydinkeskustasta. Tämä tarkoittaa sitä, että viisi huoneinen talo on aika kylmä yksin tammikuussa, jolloin on kylmintä muutenkin koko Britanniasta. Huomauttaakseni englantilaiset talot eivät ole yhtä hyvin lämpöeristetyt kuin Suomen. Joten vinkki kaksi ei kannata matkustaa Manchesteriin keskellä kylmintä talvea, mutta tän tiesin kyllä tänne saapuessani. (Tällähetkellä minulla on päällä kolmet villasukat)

Kootakseni ensimmäisen päivän pointin yhteen tajusin, että Manchester on kylmä talvella, opettele kohteesta johon matkustat ja onni on aina jaettua! :D Joten tästä lähtee matkani käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti